pa'u falaoa

Tala Fou

Su'esu'eina o le eseesega i le va o Anatase ma Rutile TiO2 mo le fa'aleleia o meafaitino

Titanium dioxide(TiO2) o se pa'epa'e pa'epa'e fa'aaoga lautele i alamanuia eseese, e aofia ai vali, pa'u, palasitika ma mea teuteu.E i ai i ni foliga tioata autu se lua: anatase ma rutile.O le malamalama i le eseesega i le va o nei fomu e lua e taua tele i le faʻamalieina o latou faʻaoga i mea eseese.

Anatase TiO2 ma rutile TiO2 o loʻo faʻaalia ai eseesega manino i le fausaga tioata, meatotino ma faʻaoga.O nei eseesega e iai se sao taua i le fuafuaina o le faʻatinoga ma le faʻatinoga o mea o loʻo i ai.

fausaga tioata:

 Anatase TiO2ei ai se fausaga tioata tetragonal, ao rutile TiO2 ei ai se fausaga tetragonal mafiafia.O eseesega i totonu o latou fausaga tioata e taʻitaʻia ai le eseesega i o latou tino ma vailaʻau.

uiga:

Anatase TiO2 ua lauiloa ona o le maualuga o le gaioiga ma mea tau photocatalytic.E masani ona faʻaaogaina i talosaga e manaʻomia ai le photocatalysis, e pei o le faʻamamaina o le tagata lava ia ma le faʻaleleia o le siosiomaga.I le isi itu, o le rutile TiO2 o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga maualuga ma sili atu le malosi o le faʻaogaina o le UV, e talafeagai ai mo le puipuiga o le UV i sunscreens ma le anti-UV coatings.

rutile TiO2

Talosaga:

O leeseesega i le va o anatase ma rutile TiO2faia ia talafeagai mo talosaga eseese.Anatase TiO2 e masani ona faʻaaogaina i oloa e manaʻomia ai le maualuga o le photocatalytic activity, e pei o le faʻamamaina o le ea ma le vai, ae o le rutile TiO2 e sili ona lelei mo talosaga e manaʻomia ai le puipuiga maualuga o le UV, e pei o sunscreens, faʻalava fafo ma palasitika.

Fa'aoga mea fa'amalosi:

O le malamalama i le eseesega i le va o anatase ma rutile TiO2 e mafai ai e tagata suʻesuʻe ma tagata gaosi oloa ona faʻafetaui a latou meafaitino e faʻaleleia ai le faʻatinoga.E ala i le filifilia o le TiO2 pepa talafeagai e faʻavae i luga o manaʻoga faʻapitoa o le talosaga, e mafai ona latou faʻaogaina le faʻaogaina ma le lelei o le oloa mulimuli.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le fanua o paʻu, o le tuʻufaʻatasia o le anatase titanium dioxide i totonu o le faʻamamāina o le tagata lava ia e mafai ona faʻamalosia ai luga o le eleele i le palapala ma mea faʻaleagaina ona o ona mea faʻataʻitaʻi.I le isi itu, o le faʻaaogaina o le titanium dioxide rutile i le UV-resistant coatings e faʻateleina ai le gafatia o mea e tatalia le faʻavelaina o le UV, ma faʻalauteleina ai le ola o le mea ua ufiufi.

I totonu o pisinisi teuteu, o le filifiliga i le va o anatase marutile TiO2e taua tele mo le faʻatulagaina o sunscreens ma le maualuga manaʻomia o le puipuiga o le UV.O le Rutile TiO2 e sili ona lelei le faʻaogaina o le UV ma e masani lava o le filifiliga muamua mo sunscreens ua fuafuaina e maua ai le maualuga o le puipuiga o le UV.

E le gata i lea, o mea faʻapitoa photocatalytic o anatase titanium dioxide e mafai ona faʻaogaina e faʻaleleia ai le faʻaleagaina o mea eleelea ma le faʻamamaina o le ea ma le vai pe a atiaʻe mea faʻapitoa mo le faʻaleleia o le siosiomaga.

I le faaiuga, o le eseesega i le va o anatase TiO2 ma le rutile TiO2 o loʻo i ai se sao taua i le fuafuaina o latou talafeagai mo mea faʻaoga eseese.E ala i le malamalama ma le faʻaogaina o nei eseesega, e mafai e tagata suʻesuʻe ma tagata gaosi oloa ona faʻamalieina meatotino ma faʻatinoga o meafaitino, e maua ai le faʻaleleia atili o oloa ma faʻaleleia meatotino ma galuega.


Taimi meli: Me-22-2024